Stěhování nebylo nikdy snazší, než je dnes, a to díky některým vymoženostem moderní doby. Vzpomeňte kupříkladu možnosti autodopravy, která dnes poskytuje pronájem vozidel i na jednorázové akce typu přemístění osobních věcí svépomocí, například z kolejního ubytování pro studenty do soukromí v privátu.

jízda s dodávkou

Jaké výhody plynou z pronájmu dodávek při stěhování bytů či nebytových prostor?

Dostatečně velký volný zavazadlový prostor – volný prostor v nákladním voze je rozhodující i v situacích, kdy tu potřebujete umístit pokojové rostliny, zrcadla, lustry, akvária atd., tedy křehké předměty, co se nedají zabalit do kartonových krabic a musí ležet volně. Snadno je tu zajistíte proti pohybu molitanem, výplňovým kartonovým materiálem, polystyrenem či textiliemi.

krabice na stěhování

Stěhování v nocipůjčovna dodávek v Praze 5 vám umožní i stěhování v noci, je to výhodnější hlavně kvůli minimálnímu provozu na silnicích, bez stresu a shonu. V noci bývá ve městech lépe ionizovaný vzduch a v létě nebývá takové horko, takže se vám budou přenášet a ukládat předměty do dodávky snáze. V noci vás také nezastihne nepříjemný soused, na ulici vás nebude nikdo zdržovat a větší ticho kolem vás také přispěje k minimalizaci stresu.

Počet jízd – při stěhování svépomocí si vždy musíte spočítat celkový objem stěhovaných předmětů, počet jízd a celkovou ujetou vzdálenost a porovnat to s nabídkou profesionálního stěhování, aby se vám nestalo, že vaše námaha svépomocného stěhování nebude nakonec dražší. Obecně je známo, že stěhování na delší vzdálenost cca 400 km se s dodávkou moc nevyplatí, pokud se s ní musíte otočit alespoň dvakrát.

Podmínkou je dobrý parťák – s dodávkou se nikdy nestěhujte sami, potřebujete někoho, kdo vám s věcmi pomůže a případně vás vystřídá v řízení. Parťák by také mohl být nápomocný při couvání a parkování v problematických místech.